Heemstede Loop wordt georganiseerd door SportSupport

Doek valt voor Heemstede Loop 2020

By | Nieuws | No Comments

Enkele weken geleden was er nog heuglijk nieuws voor de hardlopers in Kennemerland. De Heemstede Loop 2020 zou er komen! Helaas vinden zowel de gemeente Heemstede als Stichting SportSupport Kennemerland (SportSupport) het door de verscherpte maatregelen niet verantwoord om het evenement door te laten gaan, de Heemstede Loop 2020 is hiermede officieel afgelast.

Door de, vanuit de landelijke overheid, aangescherpte maatregelen  is het niet haalbaar om het evenement voor de 11e maal te organiseren. Veiligheid van deelnemers, vrijwilligers en organisatie staat voorop. Het was en is ontzettend lastig om een dergelijke besluit te moeten nemen. De vele reacties van voormalige en beoogde deelnemers waren onverdeeld enthousiast omdat het überhaupt weer mogelijk was om aan een hardloopevenement mee te doen.

De reeds ingeschreven deelnemers ontvangen komende week een mail met daarin de volgende keuze: deelnamebedrag retour ontvangen of het deelnamebedrag van 2020 te schenken aan het evenement. Deze laatste optie biedt de Heemstede Loop een steuntje in de rug om de continuïteit van dit geweldige Heemsteedse sportfestijn te waarborgen voor de editie van 2021.

SportSupport, de uitvoerend organisator van de Heemstede Loop, en de gemeente Heemstede hopen van harte volgend jaar weer een spetterende editie met veel deelnemers te mogen en kunnen organiseren.

Heemstede Loop 2020 gaat door in aangepaste vorm!

By | Nieuws | No Comments

Goed nieuws voor alle hardlopers, de Heemstede Loop gaat dit jaar door op zondag 25 oktober, natuurlijk in aangepaste vorm. Voorafgaande jaren het afsluitende hardloopevenement van het SportSupport Loopcircuit, maar dit jaar het eerste hardloopevenement dat georganiseerd wordt. De inschrijving is hiervoor geopend.

Deelnemers kunnen kiezen uit twee afstanden: de Les Petits KidsRun (1,2 km) en de Run2Day Haarlem 5 km. Er wordt gestart in startvakken met minder deelnemers. Bij beide afstanden zijn er daardoor meerdere startschoten. Deelnemers krijgen tevens een evenementterreintijd mee, zodat de drukte op de start wordt beperkt. De start en finish zijn op twee verschillende locaties. Om de gezelligheid te waarborgen zijn er wel Dj’s aanwezig die de lopers aanmoedigen met hun opzwepende muziek.

Dit jaar klinkt voor de 11e keer het startschot van de Heemstede Loop. SportSupport is ontzettend blij dat deze bijzondere editie van de Heemstede Loop toch door gaat. Er wordt door de organisatie alles aan gedaan om er een sfeervolle en onvergetelijke dag van te maken. Meer informatie of inschrijven kan op de website heemstedeloop.nl

Gold Membership Loopcircuit

By | Nieuws | No Comments

Het Gold Membership is een nieuw en uniek concept, speciaal voor de fanatieke hardloper. Met één inschrijving is de hardloper verzekerd van een startnummer voor maar liefst zes prachtige hardloopevenementen in de regio Haarlem. Maar let op inschrijven voor dit unieke Gold Membership kan alleen in de maand januari.

Naast het gemak van 1x inschrijven ontvangt de hardloper een Early Bird korting en een voordeelpakket t.w.v. € 130,-.  Het Gold Membership biedt drie pakketten aan: het vrije keuze pakket, het 10 km pakket en het 5 km pakket. Samen met de partners van het SportSupport Loopcircuit is er voor de loper een zeer interessant voordeelpakket samengesteld.

Het Loopcircuit start in 2020 op 19 april met de 80ste Pim Mulierloop, vervolgens op zondag 7 juni de HUGO BOSS Letterenloop. Op vrijdag 3 juli staat de ZorgSpecialist Grachtenloop op het programma en op zondag 13 september de Pierloop Velsen. De een na laatste loop is de Teva Halve van Haarlem op zondag 27 september en als laatste de Heemstede Loop op zondag 25 oktober.

Finishen als deelnemer bij alle 6 hardloopevenementen? Deze prestatie verdient een extra cadeau, de speciale Gold Membership medaille. Dit is niet zomaar een medaille, maar eentje van de buitencategorie die iedereen met trots wil laten zien.

Inschrijven en meer informatie over het Gold Membership. Check sportsupportloopcircuit.nl

10e Heemstede Loop, een hardloopfeest voor Heemstede en omstreken

By | Nieuws | No Comments

“Wat een heerlijk parcours en wat een genot om aangemoedigd te worden door de vele toeschouwers.” Dit is een van de complimenten van de hardlopers aan de 10e  editie van de Heemstede Loop afgelopen zondag 27 oktober.

“Een geslaagde editie met ruim tweeëntwintig honderd deelnemers, zo’n duizend mensen langs het parcours en ruim honderd vrijwilligers. De 10de editie van de Heemstede Loop was een waar loopfestijn. De dag begon vroeg en fris voor de opbouw. Uiteindelijk werd het schitterend hardloop weer.

De route van de Heemstede Loop ging zoals vanouds weer over de mooie Vrijheidsdreef.  Een Heemstede Loop met herfstig karakter, door het Groendaalse bos en de ‘oude’ wijken van het dorp. Alle afstanden starten en finishen op de Sportparklaan in Heemstede. De deelnemers kregen langs het parcours een extra boost door DJ Flyon en het Klijn Örkest op het Wilhelminaplein.

De Les Petit FamilyRun van de Heemstede Loop zijn voor de 750 deelnemende leerlingen van de scholen het jaarlijkse hoogtepunt. De scholenbokaal werd voor de vierde keer gewonnen door basisschool de Evenaar met. Dit jaar was het extra spannend omdat verschil met de Icarus maar 2% was.

Door het heerlijke weer werden er snelle tijden neergezet. Evelien Hupkens won de 10 km met een eindtijd van 39:12. De 10 km bij de mannen was een ware zegetocht voor Dominic Bersee met 32:09 op de klok. Op de Run2Day 5 km bij de dames won Merel van der Marel in een eindtijd van 17:50. Bij de heren eindigde Edwin de Vries met een nieuw parcours record op de eerste plaatst met een tijd van 15:47.

HBC tennis was ook dit jaar het decor voor de bedrijvenloop. De bedrijvenloopteams hebben genoten van een fantastisch evenement met Sportplaza Groenendaal bij de Run2Day 5 km en Spaarne lopers de 10 km als terechte winnaar.

SportSupport kijk met trots terug op deze 10de editie en kijkt alweer uit naar het loopfeest volgend jaar!

Heemstede Loop interessant voor sponsors

By | Nieuws | No Comments

SportSupport organiseert dit jaar de 10e editie van de Heemstede Loop een mooi jubileum voor dit Heemsteedse hardloopfestijn. Met bijna 3000 deelnemers is de Heemstede Loop uitgegroeid tot een bekend fenomeen in de regio Kennemerland. De Heemstedenaren hebben dit evenement in de armen gesloten. Maar het heeft ook een aantrekkingskracht ver daarbuiten.

Dat de Heemstede Loop hiermee een interessant uithangbord is voor sponsors blijkt ook door de toetreding van twee lokale bedrijven. Nieuw Groenendaal en Carwash Heemstede mogen zich trotse partner noemen van de Heemstede Loop in 2019.

“Deze bedrijven staan in aanloop naar en tijdens het evenement op zondag 27 oktober volop in de picture,” vertelt Stefan Schilder van SportSupport. “Nieuw Groenendaal vindt het belangrijk om actief te zijn in de regio en hun maatschappelijke functie hiermee in te vullen.Carwash Heemstede is ruim vier jaar actief in Heemstede en steunt dit sportieve evenement, voor de hele familie, van harte!

Stefan: “De Heemstede Loop heeft nog plek voor bedrijven die zich als partner willen verbinden aan dit sportieve hardloopfeest. Er zijn interessante pakketten waarmee je als bedrijf volop in de aandacht komt. Maar we kunnen samen met het bedrijf/organisatie ook een pakket op maat samenstellen.”

Bedrijven die interesse hebben kunnen zich melden bij Stefan Schilder (sschilder@sportsupport.nl). Hij behartigt de belangen van alle sponsors. Hij gaat graag het gesprek aan om een mooi sponsorpakket samen te stellen.

Dit hardloopevenement is onderdeel van het RSM Loopcircuit, powered by Run2Day Haarlem.